"Ruskie" kopytka

Weronika
Obiad
14.10.2019 14:17
"Ruskie" kopytka

Przypomnę przy okazji, że ruski farsz możesz wykorzystać bardzo nietypowo w innych prostych przepisach, np. do rolowanych pierogów (przepis tutaj ) lub w naleśnikach z ruskim farszem (przepis tutaj ).750 g ziemniaków250 g białego sera1 cebula1 jajkosól, pieprzmąka pszenna2 łyżki mączki ziemniaczanejtłuszcz do smażenia cebulkiomasta (u mnie skwarki) Układać na stolnicy posypanej mąką gotować w osolonej wodzie, wyławiać po wypłynięciu na wierzch podawać ze skwarkami, podsmażoną cebulką lub skwarkami Kolejna propozycja dla wielbicieli serowo-ziemniaczanego farszu podejrzana w necie, lecz bez potrzeby mozolnego lepienia pierogów. Farsz doprawić solą i pieprzem dość intensywnie masę ziemiaczano-serową umieszczoną w misce podzielić na 3 części, jedną odłożyć i to miejsce wypełnić mąką. Do lekko ostudzonych ziemniaków dodać twaróg i ubić tłuczkiem do ziemniaków cebulę pokroić w kostkę i lekko zrumienić na tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/10/ruskie-kopytka.html