Orzeszki z kremem kokosowym

Monika
Desery
05.10.2019 9:34
Orzeszki z kremem kokosowym

Łupinki - 4 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru pudru - 1/2 łyżeczka sody - 2 łyżki śmietany 18% - kostka masła 200 g - 1 żółtko - 2 jajka Krem: - Mleczko kokosowe puszka - Wiórki kokosowe szklanka - Mleko w proszku 1 i 3/4 szklanki - Cukier puder łyżka kopiasta - Płatki migdałów lub orzechy garść ( drobno posiekać) Do garnka wlewamy mleczko kokosowe, wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut mieszając od kilka minut. Do garnka wlewamy mleczko kokosowe, wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut mieszając od kilka minut. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut, aż ładnie się zarumienią. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut, aż ładnie się zarumienią. Po upływie podanego czasu odstawimy na 10 minut do lekkiego przestudzenia. Po upływie podanego czasu odstawimy na 10 minut do lekkiego przestudzenia. Partiami dodajemy mleko w proszku i po każdy dodaniu energicznie mieszamy. Partiami dodajemy mleko w proszku i po każdy dodaniu energicznie mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-kremem-kokosowym.html