tort orzechowy

Ciasta
04.10.2019 8:42
tort orzechowy

mleka i dodatkowo trochę do rozrobienia mąki ok 1/3 szkl 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 300g masła 1 szklanka mielonych orzechów włoskich dodatkowo dżem do przełożenia tortu nasączenie: jak zwykle robię na oko całości ma być 3/4 szklanki; a w tej szklance znajduje się: wódka, woda, cukier, kieliszek rumu. biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. mleka i dodatkowo trochę do rozrobienia mąki ok 1/3 szkl 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 300g masła 1 szklanka mielonych orzechów włoskich dodatkowo dżem do przełożenia tortu nasączenie: jak zwykle robię na oko całości ma być 3/4 szklanki; a w tej szklance znajduje się: wódka, woda, cukier, kieliszek rumu. Na prawdę szczerze polecam ten tort... ciasto orzechowe: 6 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szkl mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 4 żółtka 1 szkl. 6 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szkl mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 4 żółtka 1 szkl. Krem podzieliłam na 2 części 1/3 na 3/4 tą mniejszą zostawiłam taką jak jest a do drugiej dodałam mielone orzechy. Krem podzieliłam na 2 części 1/3 na 3/4 tą mniejszą zostawiłam taką jak jest a do drugiej dodałam mielone orzechy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok 45 min w 165st. krem: żółtka ucieramy z cukrem tak mniej więcej bo cukier nie musi się do końca rozpuścić. Dowolnie dekorujemy i wstawiamy do lodówki. krem: żółtka ucieramy z cukrem tak mniej więcej bo cukier nie musi się do końca rozpuścić. Gotujemy ok 7 minut na małym ogniu ciągle mieszając, należy uważać żeby nie przypalić. Gotujemy ok 7 minut na małym ogniu ciągle mieszając, należy uważać żeby nie przypalić. ...nie przepadam za orzechowymi wypiekami, a raczej powinnam napisać to w czasie przeszłym bo ten tort tak bardzo mi posmakował, iż z pewnością jeszcze nie raz go zrobię. Wlać rozrobioną mąkę do gotującego mleka i chwile podgotować na małym ogniu ciągle mieszając. Wlać rozrobioną mąkę do gotującego mleka i chwile podgotować na małym ogniu ciągle mieszając. Mąkę rozrobić w 1/3 szkl mleka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2019/10/tort-orzechowy.html