Naleśniki z jarmużem, pieczarkami i serem feta

Weronika
Obiad
04.10.2019 8:29
Naleśniki z jarmużem, pieczarkami i serem feta

Na końcu wkruszyć rozdrobniony ser feta, oprószyć pieprzem i skorygować ilość soli rozłożyć farsz na naleśnikach i zwinąć je dowolnie podawać zrumienione na patelni np. z sosem czosnkowym (jogurt grecki wymieszaj ze startym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny) naleśniki przygotuj wg przepisu z bloga z dokładnie umytych liści jarmużu wyciąć grube, środkowe łodygi, następnie zblanszować we wrzątku przez około 5 minut. Jak przestygną posiekać na drobne kawałki marchewkę obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. 1 pęczek jarmużu1marchewka300 g pieczarek1 cebula1 ząbek czosnku2 łyżki oleju kokosowego125 g sera feta (mozzarella)150 g śmietany kremówkisól, pieprzprzepis tutaj Przygotowanie:SMACZNEGO ! Pieczarki pokroić w cienkie plasterki na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać czosnek, marchewkę i pieczarki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/10/nalesniki-z-jarmuzem-pieczarkami-i.html