Ciasto brzoskwiniowe ze słomką ptysiową

Alina
Ciasta
01.10.2019 11:30
Ciasto brzoskwiniowe ze słomką ptysiową

Składniki: - 2 opakowania słomki ptysiowej z cynamonem Brześć po 125 g - 500 ml zimnej kremówki 30% - 700 ml wrzątku - 2 galaretki brzoskwiniowe - 1 puszka brzoskwiń - 2 galaretki brzoskwiniowe - 900 ml wrzątku W 900 ml wrzątku rozpuścić galaretki, schłodzić i gdy zacznie tężeć wylać na górę. Blaszkę o wymiarach 34*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie na całej powierzchni ułożyć słomkę ptysiową. W 700 ml wrzątku rozpuścić 2 galaretki schłodzić i odłożyć do lekkiego stężenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://ala-piecze.blogspot.com/2019/09/ciasto-brzoskwiniowe-ze-somka-ptysiowa.html