Składniki: - Biszkopt: - 4 jajka - 3 łyżki cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1,5 łyżki kakao - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - Krem budyniowy: - 2 budynie śmietankowe b/c - 3 łyżki cukru - 0,5 l mleka - 200 g masła - Masa ze śmietany: - 400 ml śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa - 350 ml przegotowanej gorącej wody - 55 szt herbatników blacky Cukry Nyskie - 400 g masy krówkowej w puszce - kakao do dekoracji Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko dodawać porcjami do ubitej masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Krem budyniowy: Z mleka odlać jedną szklankę mleka i rozmieszać w nim budynie. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem budyniowy, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki, masa ze śmietany. Wylać na blachę 25*35cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Masa ze śmietany: Galaretkę rozpuścić w wodzie i odłożyć do lekkiego stężenia. Zdjąć z ognia i przykryć budyń z wierzchu folią spożywczą by nie powstał kożuch. Do gotującego się mleka wlać rozmieszane budynie i mieszając zagotować.