Składniki: - 250 g tortellini z serem ricotta i szpinakiem Primo Gusto - 200 g szynki konserwowej w plasterkach - 200 g sera żółtego - 1 łyżka masła klarowanego - 3 ząbki czosnku - Sos pomidorowy: - 2 łyżki masła klarowanego - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 500 g passaty pomidorowej Primo Gusto - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 1 łyżeczka suszonego oregano - sól morska - pieprz kolorowy - cukier Tortellini ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć warstwami: tortellini, sos pomidorowy, szynka, starty żółty ser, tortellini, sos pomidorowy, szynka i żółty ser. Na tą samą patelnię dodać 2 łyżki masła klarowanego dodać pokrojoną cebule i lekko zrumienić. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem i zapiekać około 20 minut aż ser ładnie się rozpuści.