- 1 l wywaru warzywnego - 200 g opłukanej czerwonej soczewicy - 400 ml mleczka kokosowego - szczypta liści kaffiru - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 2 duże pomidory - 1 mała papryczka chili - 1 łyżeczka świeżego (startego na tarce) imbiru - szczypta kuminu rzymskiego - 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry - 1 łyżeczka kurkumy - sok z 1/2 limonki - 2 łyżki oleju rzepakowego - sól i pieprz do smaku Wrzuć posiekaną cebulę i czosnek – smaż na małym ogniu przez około 2 minuty. W dalszej kolejności dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz pokrojoną papryczkę chili.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/01/16/dhal-indyjska-zupa-z-dodatkiem-lisci-kaffiru/