Muffinki wyszły przepyszne wilgotne, puszyste; piekłam je rano a już ich nie ma 1 szklanka i 1 łyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 0,5 szklanki cukru 2 jajka 70 ml oleju skórka i sok z małej cytryny 2 łyżki śmietany ok 1 szklanki startej marchewki (miałam dwie duże) 200 g serka kremowego 200 ml gęstej śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii W drugiej mieszamy dokładnie śmietanę, olej, jajka; dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz startą marchewkę (ja swoją rozdrabniałam w blenderze) Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia. Kiedy muffinki się pieką robimy krem w misce dokładnie łączymy serek kremówką, cukrem i ziarenkami wanilii.