Nie wahałam się długo, zwłaszcza po zachwalaniu Marty jej najlepszego przepisu na pomidorówkę : ) Moje dzieci kochają dodatek makaronu, ryżu, czy kluseczek w zupie, ale tym razem nawet się ich nie domagały, bo sama pomidorowa smakuje tak rewelacyjnie : ) Ostatnio na ryneczku z warzywami miałam to szczęście, że w super cenie mogłam kupić trochę już zmęczone i miękkie pomidory, których nikt nie chciał, a idealnie nadawały się na zupę. Polecam!!! 1,5 kg pomidorów np. Lima 3 łyżeczki masła 1 cebula 4 ząbki czosnku sól do smaku (u mnie 1/2 łyżeczki) Pomidory umyć i pokroić (ze skórką) w mniejsze kawałki, przełożyć do garnka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/pomidorowka-ze-swiezych-pomidorow/