Jabłka zawierają takie witaminy jak: C, A, B1, B2, PP, dostarcz również takich minerałów jak potas i żelazo, w swoim składzie ma dużo błonnika roślinnego, a także pektynę (mieszanina węglowodanów występująca w ścianach komórkowych roślin). Pietruszka bogata jest w prowitaminę A, witaminę C, B1, B2, B6, składniki mineralne jakie znajdziemy w marchewce to: żelazo, potas, magnez, fosfor, wapń oraz kwas foliowy. Marchewka zawiera takie witaminy jak: B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, również w skład marchwi wchodzą związki mineralne: wapń, miedź, fosfor, żelazo, cynk, magnez, jod, potas. Potrzebne składniki: – 2 jabłka, – 1 korzeń pietruszki, – 1 pomarańcza, – 2 marchewki. Pomarańcze zawierają bardzo dużo witaminy C, B1, B2, B3, B6 oraz składniki mineralne; wapń, magnez, fosfor, potas. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Sok z jabłek, pomarańczy i marchewki.