Dodatkowo: lukier lub cukier puder do posypania Nadzienie: powidła, czekolada Przygotowanie: Z masła, śmietany oraz mąki zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Rogaliki przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok 25 minut, aż ładnie się zarumienią. Rogaliki przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok 25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego! Z masła, śmietany oraz mąki zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów.