Panna Cotta CAFFE LATTE

Desery
07.09.2019 11:31
Panna Cotta CAFFE LATTE

Z podanej ilość wychodzą 4 porcje w filiżance 250ml. - 1 łyżeczka żelatyny - namoczona w łyżce zimnej wody - 125 ml mleka - 125 ml śmietanki 30% - 3-4 łyżki kawy rozpuszczalnej - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Śmietankę, mleko, cukier i ekstrakt wlać do garnuszka. Galaretka z espresso: - 2 łyżeczki żelatyny - zalać 2 łyżkami wody - 120 ml gorącej wody - 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - 4 łyżeczki cukru - 4 łyżeczki likieru amaretto lub kawowego Wodę, kawę, cukier i likier wlać do garnuszka. Lekka panna cotta przełożona mocną w smaku galaretką, a na górze puszysta bita śmietana. Bita śmietana - ubić po zastygnięciu galaretki: Wyłożyć na deser. Zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Chłodną galaretkę przelać na stężałą panna cottę. Dodać namoczoną żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkiepole.blogspot.com/2019/09/panna-cotta-caffe-latte.html