Opis Smażone krewetki w cieście: Smażone krewetki w cieście to przepyszna przekąska, w której się ostatnio zakochałam. Przepis na krewetki w cieście nie jest tak bardzo skomplikowany jak to może się wydawać. Składniki: 50 dag mrożonych krewetek (z ogonkami) 1 jajko 2 łyżki mleka 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki białego wytrawnego wina 5 łyżek mąki pszennej 1/2 pęczka natki pietruszki Krewetki w cieście to bardzo fajna propozycja na imprezę. Możesz podać je także na przystawkę w czasie kolacji z przyjaciółmi. Następnie każdą krewetkę zanurzamy w przygotowanym cieście i obtaczamy w bułce tartej. Nie przepadałam nigdy za owocami morza, ale krewetki w chrupiącej i złocistej panierce są moim ulubionym daniem. Przekładamy je do miski z zimną wodą i odstawiamy na 15-20 minut. Partiami smażymy krewetki w cieście, aż będą rumiane. Krewetki podajemy na ciepło, najlepiej z dodatkiem sosu chili. Zazwyczaj używam krewetek mrożonych, więc na początek musimy je rozmrozić.