Jednogarnkowe chili con carne z ryżem

Martyna
Obiad
03.09.2019 19:33
Jednogarnkowe chili con carne z ryżem

Składniki na 4-6 porcji: – 600-800g mięsa mielonego wołowego (lub wołowo-wieprzowego) – 400g przecieru pomidorowego – 250ml bulionu – 100g ryżu – 1 puszka czerwonej fasoli (240g) – 1 puszka kukurydzy (140g) – 2 cebule – 1 czerwona papryka – 1 łyżka oleju – 2 ząbki czosnku Przyprawy: – 1 łyżeczka suszonego oregano – 1 łyżeczka papryki słodkiej – 3/4 łyżeczki papryki ostrej – 1/2 łyżeczki soli – 1/3 łyżeczki pieprzu – 1/4 łyżeczki chili Dodatkowo: – 1 awokado – 1 limonka – garść tartego żółtego sera – kilka łyżek kwaśnej śmietany lub jogurtu – listki kolendry – drobno posiekana ostra papryczka Cebule kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju na dużej, głębokiej patelni lub garnku. Dlatego też, mam dla Was dziś coś specjalnego – jednogarnkowe chili con carne z ryżem. W tym czasie awokado obieramy i kroimy w kosteczkę, skrapiamy sokiem z 1/2 limonki. Zapiekanka makaronowa z mięsem jest jednym z najczęściej odwiedzanych przepisów na moim blogu. Całość podajemy z awokado, żółtym serem, łyżką śmietany lub jogurtu, kilkoma listkami kolendry i papryczką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/jednogarnkowe-chili-con-carne-ryzem/