Składniki: – 350g pora – 200g makaronu pełnoziarnistego (lub bezglutenowego) – 50g orzechów włoskich + do posypania – 15g startego parmezanu + do posypania – 3 łyżki oliwy z oliwek – większy ząbek czosnku – sól, pieprz W międzyczasie, w misie blendera umieszczamy starty parmezan, orzechy włoskie, oliwę, ząbek czosnku, sól, pieprz i rozdrabniamy na bardzo drobno (jak pesto). Pokrótce, chciałabym pochwalić się Wam, że obie sesje już za mną, lecz nadal nie zwalniam tempa, gdyż na głowie wciąż mam obie szkoły, pracę i pisanie licencjatu. Por myjemy, kroimy w pół i wzdłuż na wąskie, długie na ok. 10cm paski. Nie wymaga dużej ilości składników, wielkiego talentu kulinarnego i w dodatku jest wegetariański, zdrowy i bardzo syty.