Sorbet malinowy - domowe lody malinowe Składniki potrzebne na sorbetowe lody malinowe ok. 40 dag świeżych malin (pudełko) 200 ml mleka 6 łyżek cukru odrobina ekstraktu waniliowego Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Lody muszą zamarzać co najmniej 6 godzin, jednak co godzinę warto zmiksować lub przynajmniej energicznie przemieszać sorbet, aby nie dopuścić do powstanie dużych kryształów lodu. W tym przepisie mleko można zastąpić wodą i dodać ulubiony likier - w wersji dla dorosłych. Mleko doprowadzamy do wrzenia i dodajemy cukier, można dodać odrobinę ekstraktu, wszystko gotujemy min. 5-7 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://korniszonki.blogspot.com/2019/09/sorbetowe-lody-malinowe-domowe-lody-z.html