Truskawki w czekoladzie

Anna
Desery
02.09.2019 19:11
Truskawki w czekoladzie

Opis Truskawki w czekoladzie : Truskawki w czekoladzie to łatwy w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo efektowny i wytworny deser. Następnie każdą truskawkę z góry nadziej na długie wykałaczki i po kolei zanurz je w gorzkiej czekoladzie. Kolejno najlepiej każdą truskawkę po zanurzeniu w czekoladzie sprawnym ruchem obracamy do góry nogami i koniec wykałaczki wbijamy w kawałek styropianu. Truskawki uwielbiają wszyscy, a w połączeniu w kochaną przez wszystkich czekoladą zrobią ogromną furorę. Najlepiej jeszcze schłodzić je w lodówce, ale już przed samym podaniem wyjmijmy je minimum 10 minut wcześniej. Kiedy wszystkie truskawki zamoczymy w gorzkiej czekoladzie, zajmujemy się białą czekoladą. W tym czasie truskawki ba kilka minut wkładamy do zamrażalnika (nie będą się rozwalały). Ważne by nie usuwać z nich zielonych szypułek (dodają uroku i lepiej się je truskawki). Składniki: 1 tabliczka gorzkiej czekolady Truskawki 1 tabliczka białej czekolady Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery oraz inne przepisy na przystawki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/truskawki-w-czekoladzie/