Papryczki faszerowane serkiem - antipasti

Kasia
Przekąski
02.09.2019 11:50
Papryczki faszerowane serkiem - antipasti

łyżka oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku sól pieprz kilka gałązek świeżych ziół np rozmaryn,oregano 800 ml wody 100 ml octu oliwa do zalania papryczek Przygotowanie: W garnku zagotowujemy wodę z octem , wrzucamy na wrzątek nasze papryczki i gotujemy na małym ogniu 5 min po tym czasie przekładamy je do miski z zimną wodą przygotowujemy serek,mieszamy ze sobą ser kanapkowy i feta,dodajemy czubrycę lub inne zioła które lubicie,przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku ,łyżkę oliwy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (musi być dosyć mocno słone bo jak damy za mało to w oliwie będą mdłe) Każdą papryczkę napełniamy gotowym serkiem i układamy w słoiku,dodajemy pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku i gałązki świeżych ziół,zalewamy oliwą,tak żeby były przykryte i wstawiamy na min dobę do lodówki ,żeby smaki się przegryzły.,potem oczywiście również przetrzymujemy w lodówce. Gotowe!!Smacznego!!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/09/papryczki-faszerowane-serkiem-antipasti.html