Jeżeli natomiast masz więcej czasu i/lub bardziej smakują Ci klasyczne racuchy na drożdżach, to polecam wypróbować przepis na racuchy drożdżowe z jabłkami lub racuchy drożdżowe z serem. Racuchy z jabłkami smakują najlepiej od razu po usmażeniu, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby zostawić je na później i zabrać np. do pracy czy szkoły. Jeżeli szukasz sprawdzonego przepisu na słodki obiad, śniadanie czy deser, to ten przepis na racuchy z jabłkami przypadnie Ci do gustu 🙂 Racuchy z jabłkami bez drożdży różnią się smakiem od tych z drożdżami, ale to kwestia osobista, które nam bardziej smakują. Mi osobiście smakują obydwie i raz przygotowuję racuchy bez drożdży, a raz z drożdżami 🙂 Jak zrobić placki z jabłkami? Racuchy bez drożdży W przepisie na racuchy bez drożdży jest jeden bardzo duży plus – nie musimy czekać, aż drożdże nam wyrosną 🙂 Racuchy z jabłkami (bez drożdży) to świetny pomysł na śniadanie, jarski obiad czy pyszny deser dla całej rodziny. Na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju smaż równe placuszki (nakładaj po jednej łyżce ciasta na patelnię). W związku z tym, że są to racuchy bez drożdży, to możemy je przygotować już w 10 min. Przepis na racuchy z jabłkami Przepis na placki z jabłkami jest bardzo prosty.