Jedliście kiedyś wątróbkę z grilla??? Pewnie nie, ale spróbujcie koniecznie bo jest pyszna. Zobaczcie krótki film jak zrobić takie szaszłyki +bonusowy przepis na końcu filmu 👇👇👇 Cebule kroimy na ćwiartki i rozdzielamy na części Każdą wątróbkę doprawiamy solą i pieprzem (możecie dodać również przyprawę do grilla jeśli chcecie) ,następnie zawijamy w plaster boczku i nabijamy na patyczek od szaszłyka na przemian z kawałkami cebuli. Smażymy na rozgrzanym grillu z obu stron na rumiano u mnie ok 30 min ,ale czas zależy od tego jak mocno macie rozgrzanego grilla. Podaję z sosem czosnkowym ,lub musztardą czy ketchupem. Smacznego!!...
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2021/06/szaszyki-z-watrobki-w-boczku.html