A do tego smakuje obłędnie <3 4 jajka 1 kubeczek jogurtu naturalnego – 150 g (w temp. pokojowej) 3 kubeczki mąki 2 kubeczki cukru (ja dałam mniej, a i tak mam wrażenie, że ciasto było słodkie) 1 kubeczek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 100 g masła 1 i 1/3 kubeczka mąki 2/3 kubeczka cukru około 70-100 g orzechów laskowych Uwagi: *Ciasto przygotowałam na blaszce 25×25 cm, ale równie dobrze można przygotować je na nieco większej blaszce – ciasto będzie wówczas nieco niższe. 3 kubeczki mąki, 2 kubeczki cukru i 1 kubeczek oleju. Kruszonkę wykładamy na wierzch ciasta, Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60 minut (do suchego patyczka). Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę 25×25 cm lub nieco większą*. Przekładamy je na ręcznik papierowy i pocierając o siebie w dłoniach, pozbawiamy je resztek skórki. Dodatkowo: 10-15 sztuk śliwek węgierek Jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. Na samym końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na najmniejszych obrotach miksera (lub mieszamy szpatułką) do połączenia.