Ciasto drożdżowe z czereśniami

Anna
Ciasta
01.09.2019 12:48
Ciasto drożdżowe z czereśniami

Składniki: 500 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła 1 szklanka mleka 3 jajka 40 dag drożdży 1 łyżka ekstraktu z wanilii 650 g czereśni (bez pestek) Opis Ciasto drożdżowe z czereśniami: Ciasto drożdżowe z czereśniami to bardzo puszyste i mocno owocowe ciasto. Sposób przygotowania: Na początku wydrylowane czereśnie mieszamy z 4 łyżkami cukru pudru. Przepis na dzisiejsze ciasto z czereśniami jest prosty i przygotowanie nie wymaga dużo czasu. Ciepłe mleko mieszamy z 2 łyżkami mąki, 1 łyżeczką cukru pudru oraz pokruszonymi drożdżami. Idealnie nadaje się na letnie, ciepłe dni, kiedy mamy dostęp do różnorodnych świeżych owoców prosto z ogródka. Ja tym razem zapraszam na mój przepis ciasta z czereśniami. Następnie jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą pianę. Następnie rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia. Następnie wkładamy do niego blachę z ciastem i pieczemy przez 35 minut. Ciasto to możemy wykonać z dowolnymi owocami, które mamy pod ręką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/ciasto-drozdzowe-z-czeresniami/