Dodać starty na tarce parmezan i ewentualnie dosolić do smaku i dodać pieprzu na upieczonych kawałkach łososia rozłożyć przygotowane pietruszkowe pesto podawać z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką SMACZNEGO ! Najbardziej lubiana ze wszystkich ryb - łosoś. wyłączam piekarnik i pozostawiam rybę jeszcze na kilka minut, by doszła w międzyczasie posiekaną zieloną pietruszkę, posiekane orzechy, czosnek i olej utrzeć w moździerzu lub użyć elektrycznego rozdrabniacza. Pyszny obiad, polecam!500 g łososia bałtyckiego2 pomidory malinowesól, pieprzsok z cytryny1 pęczek pietruszki2-3 łyżki oleju/oliwy2 łyżki orzechów włoskich1 łyżka startego parmezanu1 mały ząbek czosnkuPrzygotowanie: Na pomidorach ułożyć przygotowanego łososia, rozłożyć wiórki masła i umieścić w nagrzanym piekarniku.