Jajka po turecku - Cilbir

Weronika
Śniadania
16.04.2020 9:04
Jajka po turecku - Cilbir

Ugotować podobnie kolejne 3 jajka w międzyczasie rozpuścić na patelni masło, dodać paprykę w proszku na kołderce z jogurtu ułożyć jajka, polać masłem i posypać koperkiem podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami SMACZNEGO ! Jajka po turecku, czyli cilbir to po prostu jajka w koszulkach ułożone na kołderce z jogurtu greckiego z dodatkiem czosnku, polane masełkiem z papryką lub chili i posypane świeżymi ziołami. 4 jajka O4 łyżki jogurtu greckiego1 ząbek czosnkusól, pieprz2 łyżki masła1 łyżeczka papryki w proszku/płatki chilizielony koperekwoda do gotowanis jajek z 1 łyżką octuPrzygotowanie: Wrzątek zamieszać łyżką wprawiając go w ruch wirowy i wylać jajko z miseczki w wirującą wodę. W ten sposób przygotowane jajka są bardzo wyraziste w smaku i dobrze się prezentują. To bardzo smaczna propozycja śniadaniowa, na pewno Ci posmakuje i być może wejdzie na stałe do śniadaniowego menu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/04/jajka-po-turecku-cilbir.html