Gdy ciasto jest jednolite i gładkie, przykryć miseczką i odstawić przynajmniej na 20 minut twarożek wymieszać z cukrem, jagody przebrać, wypłukać i osuszyć ciasto podzielić na 2 części. Składniki na około 30 sztuk: 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej 3/4 szklanki gorącej wody 1 łyżeczka masła 1 szklanka jagód do podania: jogurt+cukier/ksylitol Przygotowanie: do gorącej wody dodać masło, poczekać aż zmięknie. Układać na ściereczce kuchennej gotować w dużej ilości osolonej wody licząc kilka minut od wypłynięcia podawać z jogurtem lub śmietaną SMACZNEGO ! 250 g gęstego twarożku+ cukier/lsylitoljogurt+cukier/ksylitolPrzygotowanie: Z mąki zrobić kopczyk, środek rozgarnąć i porcjami wlewać wodę i szerokim nożem mieszać mąkę z wodę, następnie zacząć ciasto wyrabiać dłońmi.