Babeczki marchewkowo-bananowe

Desery
30.08.2019 12:19
Babeczki marchewkowo-bananowe

1/2 szklanki maślanki (opcjonalnie kefiru) 1/2 szklanki oleju 1/4 szklanki cukru trzcinowego 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika opcjonalnie garść orzechów W jednej misce rozgnieść widelcem banany, dodać startą marchewkę, jajko, maślankę, olej i cukier, wymieszać. Składniki (12 babeczek): 2 bardzo dojrzałe banany 1 średnia marchewka (starta na małych oczkach tarki) 1 jajko (wielkość L) Przełożyć do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami i piec w rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok 20- 25 min. do suchego patyczka- mój piekarnik bardzo mocno grzeje i wystarczyło 20 minut. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, przyprawą do piernika i posiekanymi orzechami, jeśli ich używamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/babeczki-bananowo-marchewkowe/