SKŁADNIKI (na 4 porcje) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki masła 1 biała cebula 300 g ryżu arborio 150 ml białego wytrawnego wina 200 g wędzonego boczku 300 g kurek 750 ml bulionu 2 łyżki serka mascarpone 4 łyżki startego parmezanu natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ryż i przesmażamy na dość dużym ogniu, aż zrobi się przezroczysty. Dodajemy po chochli bulionu (który cały czas powinien być gorący!) - i gotujemy na małym ogniu. Kiedy ryż wchłonie płyn dodajemy kolejną chochlę - i tak do czasu aż ryż zmięknie (około 15- 20 min). Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2019/08/risotto-z-kurkami-i-boczkiem.html