Polecam i życzę miłego dnia :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki: 200 g masła 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki mąki pszennej 100 g cukru z agawy lub zwykłego cukru/ksylitolu co kto woli 4 jajka M 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 100 g masła 150 g mąki pszennej 50 g cukru z agawy/cukru/ksylitolu co kto woli U mnie dziś z rana przeszła burza, wszystkich pobudziła i tak nie śpimy już od 6.30, a tak miałam sobie poleniuchować dziś i spać ile się da, ale dzieciaki już nie dały ha ha :-) Najlepiej to nawet dłuższego spania sobie nie planować, bo nawet i to nie wyjdzie ;-) Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto ucierane ze śliwkami. Ja zamiast cukru dodałam cukier z agawy, ale jak wolicie to możecie dodać zwykły lub ksylitol. Nie wyobrażam sobie, żeby w sezonie nie było choć raz ciasta ze śliwkami. Rozcieramy w palcach masło z mąką i cukrem do momentu aż zrobi nam się kruszonka. To jest proste w przygotowaniu, robi się szybciutko, na górze pyszna kruszonka. 2. Następnie stopniowo dodajemy jajka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Niedługo przedłużony weekend, kto ma to życzę udanego wypoczynku, ja też jadę naładować baterie :-) Ładnie rozprowadzamy po całej blaszce. 4. Śliwki myjemy, przekrawamy na połówki, usuwamy pestki.