Składniki: - 1,5 szklanki startej na tarce cukinii (najlepiej na dużych oczkach) - skórka otarta z 1 cytryny - około 3/4 szklanki cukru drobnego do wypieków (można dać mniej) - 1 jajko L - 1/2 szklanki mleka - 3/4 szklanki oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 szklanki mąki 1. W jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. 2. Na końcu dajemy startą skórkę z cytryny i startą na grubych oczkach cukinię. 3. Ciastem napełniamy foremki do wysokości około 3/4, pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Przepis znalazłam tutaj (klik), zmodyfikowałam pod siebie :-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Polecam, są naprawdę bardzo smaczne, cukinia prawie nie wyczuwalna, za to cytryna tak :-) Dzisiaj później, ale jest przepis na pyszne muffiny z cytryną i cukinią.