Gołąbki bez zawijania

Anna
Obiad
12.08.2019 20:04
Gołąbki bez zawijania

Składniki: 1 kg mięsa mielonego wołowego (może być wieprzowe lub drobiowe) 700 g białej kapusty 1 szklanka ryżu 3 jajka 500 g cebuli białej Sól, pieprz 1 l soku pomidorowego Olej 1 puszka pomidorów w puszce (krojone) Następnie w garnku lub na wysokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cebulę na złoty kolor. Różnią się od klasyki tym, że nie zawijamy ich w kapustę, ale w całości pieczemy. Opis Gołąbki bez zawijania: Gołąbki bez zawijania – niby proste danie, ale jakie genialne i pyszne! W małym garnku gotujemy ryż zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Ja wychowałam się na klasycznych gołąbkach, zawijanych w kapuście. Zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Zaczynamy od obrania cebuli i szatkujemy ją na drobną kostkę. Wszystkie kulki powinny być zanurzone w soku pomidorowym (minimum do połowy). Jednak kiedy dorosłam i przygotowuję je sama, to nie wyobrażam sobie innych niż tych bez zawijania. Następnie do dużej miski dodajemy ostudzony ryż, kapustę z cebulą oraz mięso mielone. A ty wolisz gołąbki klasyczne czy takie gołąbki bez zawijania? Jest jeszcze jedno co w nich doceniam bardziej. Następnie do naczynia żaroodpornego wlewamy sok i dodajemy do tego rozdrobnione pomidory z puszki i doprawiamy ziołami prowansalskimi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/golabki-bez-zawijania/