Roladki drobiowe z serem pleśniowym i cukinią

Ewa

Obiad

13.08.2019 8:16

Roladki drobiowe z serem pleśniowym i cukinią

Nam smakowało, a Wy, jeśli lubicie takie sery, również powinniście być zadowoleni:) 2-3 duże pojedyncze piersi kurczaka 100 g sera pleśniowego (u mnie Roquefort) 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% (ok 100g) Następnie roladki przekładamy na blaszkę, usuwamy nici i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut (w zależności od wielkości roladek i wcześniejszego stopnia wysmażenia – warto kontrolować czas lub posłużyć się termometrem kuchennym). garść ziaren sezamu 1 cukinia 2-3 łyżki mąki krupczatki suszona bazylia, oregano sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso delikatnie rozbijamy. Każdą porcję otaczamy w mące krupczatce, a następnie obsmażamy chwilę na rozgrzanym na patelni oleju. Tym razem zrobiłam roladki drobiowe z nadzieniem z sera Roquefort i kwaśnej śmietany oraz podsmażonej cukinii. Na każdą porcję mięsa nakładamy farsz serowo-śmietanowy, posypujemy ziarenkami sezamu i rozkładamy cukinię.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/08/13/roladki-z-serem-plesniowym-i-cukinia/