Smakuje niczym agrest, a jest z zielonych pomidorów 🙂 https://www.zjem-cie.pl/konfitura-z-zielonych-pomidorow/ Aromatyczna i pyszna konfitura z mirabelek https://www.zjem-cie.pl/tradycyjna-konfitura-z-mirabelek/ Pasteryzacja w garnku słoików w przetworami – poradnik (Odwiedzono 1 704 razy, 1 wizyt dzisiaj) Połówki brzoskwiń w słoikach – przepis: Składniki: ok 1 kg dojrzałych brzoskwiń, Przygotowanie: Umyte brzoskwinie umieść w dużej misce i zlej je wrzątkiem. Połówki brzoskwiń w słoikach – rady: Pestki brzoskwiń są dość ostre, dlatego podczas ich usuwania warto mieć ubrane rękawiczki. Połówki brzoskwiń w słoikach, to idealny dodatek do ciast i deserów. Dostałaś go od Prababci moich dzieci, więc jak widzisz, już kilka pokoleń kobiet w mojej rodzinie go stosuje. Robi się je bardzo prosto, wystarczy zdjąć z nich skórkę, wyjąć pestkę i umiejętnie zapasteryzować.