Klopsiki w sosie pieczarkowym

kardamonovy
Obiad
12.08.2019 9:38
Klopsiki w sosie pieczarkowym

Składniki: klopsiki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 sztuk) sos: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 szklanki wody lub bulionu sól pieprz olej rzepakowy Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na tę samą patelnię, smażymy tak długo, aż wyparuje z nich cała woda. Po tym czasie z mięsa formujemy kulki, które obsmażamy na oleju na złoty kolor z wszystkich stron. Dodajemy do niego kaszę, jajko, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, paprykę, sól i pieprz. Podobne przepisy: Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym Klopsiki w sosie musztardowym Napisałabym, że dawno nie było mięsa, ale weszłam na bloga, sprawdziłam i tego nie napiszę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/klopsiki-w-sosie-pieczarkowym/