Składniki: 250 g ulubionego makaronu 300 g kiełbasy 1 cebula 2 ząbki czosnku duża garść zielonych oliwek 3 czubate łyżki ajvaru 2 kulki mozzarelli 1 łyżeczka oregano sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Do kiełbasy dorzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek, smażymy na wolnym ogniu około 3 minuty. Do makaronu dodajemy sos i odstawioną wodę, a także pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wszystko dokładnie mieszamy, wrzucamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Kiełbasę kroimy w półplasterki, wrzucamy na patelnię, lekko rumienimy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/zapiekanka-makaronowa-z-ajvarem-kielbasa-i-oliwkami/