Pavlova z owocami lata

Łukasz

Ciasta

05.08.2019 6:59

Pavlova z owocami lata

SKŁADNIKI Składniki na bezę: 5 białek (z dużych jajek o rozmiarze L) 300 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 500 g sezonowych owoców (jagód, borówek, malin, czereśni, moreli, jeżyn lub porzeczek) Beza pavlova to deser marzenie: chrupiąca z wierzchu beza kryje rozkoszne piankowe nadzienie, które przykrywa czapa puszystej bitej śmietany i to, co w tym okresie najcudowniejsze – pyszne owoce, które cudownie równoważą smak słodkiego deseru. Gotową bezę wyłóż na papier do pieczenia z uprzednio narysowanym okręgiem o średnicy ok. 25-30 cm i nadaj jej kształt za pomocą szpatułki lub łyżki. Bezę należy suszyć powoli i jeśli nie znamy jeszcze naszego piekarnika, to dobrze bacznie ją obserwować i w razie potrzeby zmniejszyć temperaturę. Pavlova z owocami lata Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 140°C i piecz przez kolejne 70-80 minut. Następnie dodawaj powoli cukier (najlepiej łyżka po łyżce), nie przerywając miksowania. Niech Was tylko nie przestraszy sama beza; jej wykonanie jest dziecinnie proste! Bitą śmietaną wyłóż na wierzch wystudzonej bezy, a następnie ułóż nań owoce.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2014/07/pavlova-z-owocami-lata.html