SKŁADNIKI 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 150 ml wody lub dowolnego mleka roślinnego 4 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 2 łyżeczki miodu, syropu z agawy lub syropu klonowego dowolne owoce do przybrania (np. melon, borówki, porzeczki, jeżyny, maliny, truskawki, morele, jagody) PRZYGOTOWANIE Mleko, wodę, miód i nasiona chia połącz ze sobą, mieszając wszystko razem za pomocą trzepaczki, a następnie przelej do 4 szklanek i wstaw na 3h lub całą noc do lodówki. Pudding z nasion chia to deser na trzy NAJ: po pierwsze jest to najprostszy przepis w przygotowaniu – wystarczy zamieszać wszystkie składniki i pozostawić w lodówce do napęcznienia, po drugie najzdrowszy – chia to bogate źródło kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6, witamin (E, B1, B3), minerałów (wapń, żelazo, fosfor, niacyna, magnez, cynk) oraz błonnika, a po trzecie to chyba najpyszniejszy deser na świecie.