Chłodnik kokosowo-jabłkowy

Agata
Zupy
02.08.2019 10:34
Chłodnik kokosowo-jabłkowy

Na blogu znajdziecie także inne przepisy na chłodniki: Chłodnik kokosowo-jabłkowy Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1000 g jabłek 400 g gęstego naturalnego jogurtu 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) ok. 5 łyżek cukru pudru sok z cytryny 1 łyżeczka cynamonu szczypta mielonego kardamonu szczypta mielonych goździków czerwone porzeczki do ozdoby listki mięty Wykonanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka i kroimy w grubą kostkę. Tym razem jest to chłodnik w wersji owocowej, ale zawiera też jeden uwielbiany przeze mnie składnik, a mianowicie mleczko kokosowe. Chłodnik przyprawiamy cukrem - ilość podaję w przybliżeniu, bo wszystko zależy od tego jak słodkie są Wasze jabłka. Chłodnik kokosowo-jabłkowy może być też oczywiście podany na ciepło, jeśli tylko macie taką ochotę. A w takie dni nic nie smakuje nam lepiej niż zimna zupa, czyli chłodnik.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/08/chlodnik-kokosowo-jablkowy.html