Naleśniki z samopszy z białym serem i jagodami

Weronika
Obiad
03.08.2019 14:52
Naleśniki z samopszy z białym serem i jagodami

Trzymać w cieple lub podgrzać na patelni na minimalnej ilości tłuszczu podawać z sosem jeżynowym SMACZNEGO! Mąka z samopszy jest idealnym produktem dla osób ceniących zdrowe nawyki żywieniowe, ze względu na bogactwo mikro i makroelementów, substancji odżywczych i witamin zaliczana jest do żywności funkcjonalnej.charakteryzuje się dużą zawartością błonnika pokarmowego oraz sporą ilością antyoksydantów hamujących procesy nowotworowe, starzenia się komórek i pozytywnie wpływa na narząd wzroku ze względu na obecność luteiny i zeaksantyny. Samo zdrowie!2 szklanki mąki z samopszy 18502 jajka L1 i 1/3 szklanki mleka1 szklanka wody1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka miodu1 łyżka oleju kokosowego400 g sera twarogowego3 łyżki jogurtu greckiego2-3 łyżki cukru/ksylitolu1 szklanka jagód300 g jeżyn świeżych/mrożonych2 łyżki cukru/ksylitoluPrzygotowanie:źródło wiadomości o samopszy pochodzi stąd . Odstawić przynajmniej na 30 minut ser wymieszać z jogurtem, dosłodzić wg uznania jeżyny zasypać słodzidłem i ustawić na małej mocy palnika. Naleśniki przygotowane na mące z ziarna samopszy są delikatne, bardzo mięciutkie i pyszne. wszystkie składniki na naleśniki zmiksować na gładką masę bez grudek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/07/nalesniki-z-samopszy-z-biaym-serem-i.html