NALEŚNIKI BUDYNIOWE

Beata
Śniadania
01.08.2019 11:11
NALEŚNIKI BUDYNIOWE

Składniki na około 10-12 sztuk: - 2 jajka M - 150 ml wody gazowanej - 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 40 g - około 1 szklanka mleka 2% - mąka (ile zabierze ciasto) - olej rzepakowy do smażenia 1. Teraz przepis na budyniowe, które robimy już też od jakiegoś czasu, ale nigdy nie udało mi się zrobić zdjęcia, bo zanim skończyłam smażyć, to już ich prawie nie było. Przepis podaję tak na oko jeśli chodzi o mąkę, bo zobaczycie ile ciasto jej zabierze, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję, która u mnie jest taka jak przy tradycyjnych naleśnikach. Na blogu były już naleśniki z kaszy manny, które wychodzą delikatne. Układamy je jeden na drugim i nakrywamy drugim talerzem, żeby były ciepłe i miękkie. 2. Następnie dodajemy proszek budyniowy, miksujemy i teraz dodajemy mąkę. Najczęściej robimy te tradycyjne, ale czas od czasu próbujemy też inne smaki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/08/nalesniki-budyniowe.html