mąki 2 całe jajka i 3 żółtka 100g roztopionego masła 5 łyżkek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200-250 g kremowego serka jeżyny, jagody, maliny łyżka mąki ziemniaczanej kruszonka: 100g mąki krupczatki 60g rozpuszczonego masła chłodnego 60g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 10dkg drożdży łyżeczka cukru łyżeczka mąki 1,5 szkl mleka ciasto: 4 szkl. mąki 2 całe jajka i 3 żółtka 100g roztopionego masła 5 łyżkek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200-250 g kremowego serka jeżyny, jagody, maliny łyżka mąki ziemniaczanej kruszonka: 100g mąki krupczatki 60g rozpuszczonego masła chłodnego 60g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego zaczyn: mleko podgrzewamy, wrzucamy pokruszone drożdże, wsypujemy łyżeczkę cukru i posypujemy mąką. Podane składniki są na dużą blachę (24x38) zaczyn: 10dkg drożdży łyżeczka cukru łyżeczka mąki 1,5 szkl mleka ciasto: 4 szkl. Dokładnie wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (jak jest za rzadkie dosypujemy trochę mąki) Dokładnie wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (jak jest za rzadkie dosypujemy trochę mąki) Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy wyrośnięte drożdże, dodajemy pozostałe składniki. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy wyrośnięte drożdże, dodajemy pozostałe składniki. Wykładamy obtoczone w mące ziemniaczanej owoce i posypujemy posypać kruszonką.