Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: - 2-3 filety z kurczaka - 2 jajka L - 1/2 - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka suszonego oregano - około 3/4 szklanki mąki pszennej - sól - pieprz - olej rzepakowy do smażenia 1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, dzielimy na części, trochę rozbijamy. 2. Na talerz wybijamy jajka, roztrzepujemy je widelcem, dodajemy do nich słodką paprykę, suszone oregano, sól i pieprz. Kotlety bezpośrednio panierujemy w mące, potem w jajku i od razu smażymy. Ten kotlet różni się od tradycyjnego tym, że mięso jest panierowane tylko w mące i jajku. Kotlety drobiowe po parysku poniedziałek, maja 20, 2019 11 drób , mięso , nowe , obiad Dzień dobry :-) Do jajka dodajemy słodką paprykę, sól, pieprz i ja dałam suszone oregano.