FIT CIASTKA JEŻYKI

Kasia
Fit
30.07.2019 10:39
FIT CIASTKA JEŻYKI

Składniki (+/- 10-12 małych lub 6 dużych ciastek): Ciastka: - 1 średnie jajko - 75g mąki ryżowej - 20g mąki kokosowej - 10g rozpuszczonego oleju kokosowego - 15g syropu klonowego - 1 łyżka erytrolu lub innego słodzidła Karmel: - 50g daktyli - 25g masła orzechowego - 15g dowolnych orzechów - 20g rodzynek Polewa: - 50g gorzkiej czekolady 70-90% kakao - 15g oleju kokosowego Wykonanie: Ciastka: - do miski wkładamy wszystkie składniki czyli jajko, obie mąki, rozpuszczony olej, syrop klonowy oraz erytrol , zagniatamy i odstawiamy na chwilę aby mąka wciągnęła wodę, następnie z masy formujemy niewielkie płaskie ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - pieczemy 10-15 minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180ºC Karmel: - daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy je na 30 minut, po tym czasie wylewamy wodę , dodajemy masło orzechowe i blędujemy do uzyskania gładkiej masy Polewa: - w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę razem z olejem Wykonanie całości: - upieczone i przestudzone ciastka smarujemy daktylowo-orzechowym karmelem, na którym układamy rodzynki i posiekane orzechy, polewamy polewą czekoladową i wkładamy do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2019/07/fit-ciastka-jezyki.html