🙂 Zobaczcie też na zdjęciach, jaki mam pomysł na podawanie kukurydzy (wkładam w nią wykałaczki, aby nie brudzić rąk) – dlatego też zazwyczaj przed gotowaniem kukurydzę przełamuję na pół (łatwiej przełamać niż kroić). Jadłam ją też czasem w sieciówkach z kurczakami, jednak zawsze wydawała mi się mało smaczna – mimo, że lubiłam ten słodkawy smak. W zasadzie wkładamy ją na grilla i czekamy, aż się przyrumieni, obracając ją z każdej strony. (ten przepis nie został jeszcze oceniony) Gotowana kukurydza dopiero kilka lat temu na dobre zagościła w moim domu. Kilka lat temu nastąpił przełom i skusiłam się na kupno kukurydzy i jej ugotowanie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kuchniabazylii.pl/2019/07/jak-ugotowac-kukurydze/