Ilość – 3 sztuki Składniki: na burgera 1 szkl ugotowanej cieciorki (ja użyłam konserwowej) 2 małe buraki (lub 1 średni, w sklepie możesz kupić już ugotowane buraki, ale będą dużo droższe ) 2 małe ząbki czosnku (lub jeden duży) ½ małej cebuli 3 łyżki mąki z cieciorki (możesz zmielić 3 łyżki suchych ziaren cieciorki, ja to robię w młynku do kawy) 1 łyżeczka wędzonej papryki mielonej (ostrej lub łagodnej, wg gustu) sól, pieprz sos majonezowo-musztardowy 5 łyżek wody po gotowaniu cieciorki lub jej zalewy (zalewa w przypadku cieciorki konserwowej) ½ szkl oleju rzepakowego lub oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki 3 łyżeczki musztardy (ja miałam angielską, ale może być sarepska lub dijon, byle kremowa, nie w kuleczkach) szczypta czarnej soli kala namak (daje jajeczny posmak, kupisz w markecie lub przez internety) reszta składników (ilości wg uznania) bułki ogórki kiszone pomidory sałata cebula marynowane jalapeno (dla ochotników) Musisz się zaopatrzyć w puszystą bułkę, chrupiącego kiszonego ogórka, soczystego pomidora, świeżą sałatę, obłędnie kolorowego buraka i oczywiście w cieciorkę. Postaram się podać jak najbardziej szczegółowe instrukcje, a jeśli mimo wszystko pojawią się w Twojej głowie wątpliwości, to pytaj śmiało! Nawet jeśli jesz mięso, to wegański mega burger z cieciorki i buraka jest dla ciebie!