Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ogórki konserwowe z papryką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 kg ogórków gruntowych 3 łyżki soli niejodowanej 1 papryka 1 główka czosnku 1 płaska łyżka ostrej papryki 3 łyżki oleju 1 szklanka octu (10%) 1 i 1/2 szklanki cukru Dodałem ocet z cukrem do ogórków i zostawiłem na kolejne 12 godzin w przykrytym garnku. Uwielbiam te ogóreczki na ostro z papryką. Wymieszałem z solą i odstawiłem przykryte na 6 godzin. Niedużo z nimi pracy, więcej czekania na efekt. Z podanych proporcji wychodzi mniej więcej 7 słoiczków średniej wielkości ok. 300 ml. W ogóle jestem miłośnikiem ogórków konserwowych, a te w wersji hot, są wyjątkowo dobre. Pasteryzowałem 20 min. i można wcinać już po kilku dniach, chociaż im dłużej leżą tym są wg. mnie lepsze.