6 żółtek 6 łyżek cukru 500 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki 6 łyżek słodzonego, gęstego soku malinowego 6 łyżek słodzonego, gęstego soku malinowego 4 łyżki wiśniówki lub innej wódki szklanka wody opakowanie biszkoptów 2 szklanki malin 2 szklanki malin Przygotowanie: Zanurzać biszkopty w mieszance wody wódki i soku i układać na spodzie naczynia – na to maliny i warstwę masy z mascarpone. Wszystko można ułożyć w jednym dużym naczyniu lub tak jak na zdjęciu w szklankach ( wtedy z podanych proporcji wyjdzie 8 porcji). Najlepszy letni deser jaki moglibyście sobie wymarzyć- tiramisu z malinami i serkiem mascarpone na biszkoptach. Do masy jajecznej dodać mascarpone i zmiksować do całkowitego połączenia, następnie dodać śmietanę i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Utrzeć żółtka z cukrem aż staną się jasne ( ok. 7-8 minut).