PUDDING ANGIELSKI Z BRZOSKWINIAMI I ŚLIWKĄ. PYSZNA I SZYBKA ALTERNATYWA DLA CIASTA!

KAROLINA
Desery
29.07.2019 15:15
PUDDING ANGIELSKI Z BRZOSKWINIAMI I ŚLIWKĄ. PYSZNA I SZYBKA ALTERNATYWA DLA CIASTA!

PUDDING ANGIELSKI - zapiekane pieczywo z owocami w waniliowym sosie - 1/2 czerstwej chałki (bądź innego pieczywa) - 10 śliwek węgierek - 2 dojrzałe brzoskwinie - 2 duże jajka - 220 ml mleka - ziarna z laski wanilii - cynamon - wedle uznania cukier brązowy - 3 łyżki masła Blaszkę - u mnie duża keksówka- wysmaruj masłem. Sos, który wszytko scala w pyszny deser to połączenie jajka i mleka, w wersji na bogato może być śmietanka, czy serek mascarpone, możesz też użyć jakiegoś alkoholu. Na blaszce ułóż pokrojone na drone kawałki brzoskwinie, dodaj śliwki i chałkę, całość oprósz dodatkowo np. cukrem i cynamonem lub kardamonem, zapiekamy w nagrzanym piecu. A dzisiaj mam dla Was tak prosty i pyszny pomysł, no właśnie na śniadanie, a może na deser do kawy, na szybki podwieczorek? Ostatnio ciężko było mi pogodzić wszystkie obowiązki związane z pracą i publikować tutaj często i na bieżąco, to co się działo w mojej kuchni. Puddingiem można nazwać na prawdę wiele dań w kuchni angielskiej, ale jest parę klasyków, i ten właśnie takim jest. Bo nie wiem, jak Wy ale ja latem uwielbiam proste połączenia smaków, sprawdzone kompozycje smakowe i jednak nie lubię zbyt dużo czasu spędzać wtedy w kuchni. Działo się dużo, ale mam nadzieję, że teraz nadrobię i w sierpniu pojawi się tutaj kilka przede wszystkim prostych, pysznych i sprawdzonych przepisów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smykwkuchni.blogspot.com/2019/07/pudding-angielski-z-brzoskwiniami-i.html