serowa Składniki: - 3 litry wody - 1 mały seler - 2-3 pietruszki - 3 ziemniaki - natka koperku lub pietruszki - 2 ząbki czosnku - 2 serki topione o smaku sera goudy (ok. 250 g) - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu - 2 łyżki startej mozzarelli W tym czasie na patelni (z dodatkiem małej ilości oleju lub oliwy) smażymy pokrojone w kostkę kromki chleba, aby były bardziej chrupiące. Zupa serowa - przepis krok po kroku Wykonanie: Do gotującej się wody dodajemy obrane pietruszki, selera, drobno pokrojone ziemniaki, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po ok. 25 minutach gotowania dodajemy 2 serki topione, całość doprawiamy do smaku. Jest kremowa, wyrazista w smaku i do tego tak smaczna, że ciężko skończyć na jednej miseczce. Zupa serowa z serków topionych będzie często gościć od dziś na moim stole 🙂