Może do najzdrowszych nie należy, ale jest smaczne, więc …. whatever 😉 Biszkopt: 4 jajka 200 g cukru 200 g mąki 125 ml Coca Coli 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru do smaku Polewa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 400 ml Coca Coli 3-4 łyżki cukru Udostępnij Zapisz Gdy zobaczyłam na sklepowej półce galaretkę o smaku Coli, wiedziałam, że przygotuję z niej właśnie tego rodzaju deser/ciasto;) Ciasto, które w swym składzie posiada aż 3 elementy z dodatkiem/posmakiem coli. Dodatkowo: 3 op. galaretki o smku Cola Jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. Ciasto przelewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Dodajemy mąkę przesianą z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Połowę masy śmietanowej rozprowadzamy na zimnym biszkopcie. Następnie na galaretce rozprowadzamy pozostałą masę. Następnie ostrożnie rozprowadzamy na wierzchu ciasta. Mieszamy ją z cukrem oraz proszkiem budyniowym.